lunes, 17 de agosto de 2015

Coses que els ciutadans de Catalunya tenen dret a saber

Assistim a un goteig d'anuncis de candidats famosos (passem de la política professional a la política de famosos, ben pocs d'ells de classe obrera precisament) que amaguen el fet que la ciutadania de Catalunya, a poc més d'un mes d'unes eleccions que es reclamen excepcionals i decisives, desconeix algunes coses bàsiques: 
-Qui és el candidat a president de la Generalitat de la candidatura Junts pel Si? En cas que sigui el Sr. Artur Mas, en quins debats pensa retre comptes de la seva gestió fins ara?
-Quina serà la moneda d'una Catalunya que la candidatura Junts pel Sí pretén independent en 18 mesos? En cas que sigui l'euro, s'han establert converses amb el Banc Central Europeu perquè aquest sigui el prestamista d'últim recurs de les entitats financeres catalanes, per garantir que els euros segueixen sortint dels caixers quan els anem a buscar? Quins resultats han donat aquestes converses?
-Una altra pregunta per Junts pel Sí: Com serà i quant costarà l'exèrcit del nou estat independent, o alternativament, s'han iniciat converses amb alguna aliança militar o amb alguna gran potència per assumir les tasques de defensa d'un petit nou estat del Mediterrani?
-I una altra: quines converses s'han establert amb els estats membres actuals de la UE per aconseguir el seu suport unànim perquè Catalunya sigui acceptada? Quins resultats estan donant aquestes converses? En cas que sigui necessari el suport de la CUP, recolza aquesta candidatura aquestes converses, o manté el seu criteri euroescèptic que la va portar a no presentar-se a les eleccions al Parlament Europeu?
-A Junts pel Sí i la CUP: quin futur espera als funcionaris de l’Estat espanyol a Catalunya (que inclouen molts professors universitaris) i què passarà amb els drets a la Seguretat social espanyola, que afecten a tots els cotitzants?
-Qui gradua i fins quan l’excepcionalitat de la democràcia catalana, on alguns no tenen previst que els governants rendeixin comptes o es permeten anomalies com la cançó de l’estiu de TV3 (feliçment retirada -o és només el logo, el que es retira?- per la Junta electoral després d'una reclamació del PSC), els tuits a les retransmissions esportives sense aparents filtres (o pitjor)… 
-I una pregunta per a la candidatura Catalunya Sí que es Pot: diuen que "el" referèndum és una línia vermella. La pregunta d'aquest referèndum, serà com la del 9-N que va recolzar ICV? Si pel contrari inclourà una alternativa federal en peu d'igualtat junt amb unes altres dues, es puntuaran les tres opcions o se n'haurà de triar només una i guanyarà la que tingui més vots de les tres encara que sigui el 34%? Quin marc legal ampararà aquest referèndum sense canviar abans la constitució espanyola?
Els dirigents obrers Pep Guardiola, JR Mainat i Lluis Lach ens ho diuen ben clar: "proletaris de Catalunya, uniu-vos per deixar de protestar per les retallades i collonades semblants i afegiu-vos a una etapa excepcional, que vol gestos excepcionals, com per exemple suspendre el funcionament de la democràcia a Catalunya i l'alternança dreta-esquerra." Els hi podem fer cas, o demanar als candidats que responguin aquestes preguntes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario